Destekler

İlk Emekli Maaşı Ne Zaman Yatar? Kaç Günlük Olur?

Emeklilik başvurusunu yaptıktan sonra, gerekli şartları sağlayan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli aylığı bağlanır. Peki, ilk emekli maaşı ne zaman yatar? İlk emekli maaşı başvurudan sonra gerekli şartların sağlanması durumunda takip eden ay başından itibaren bağlanır ve genellikle bir sonraki ay alınır.

Örneğin, 18 Mart itibariyle emeklilik için gerekli şartları sağlayan ve yine aynı tarih itibariyle emeklilik başvurusunu yapan bir kişi düşünelim. Bu durumda emekli aylığı 01 Nisan itibariyle bağlanacak ve Mayıs ayında emekli maaşı tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde ödenecektir.

SSK emeklileri için emekli tahsis numarasının son rakamına göre ödeme tarihleri şu şekildedir: tahsis numarasının sonu 9 olanlar ayın 17’sinde, 7 olanlar 18’inde, 5 olanlar 19’unda, 3 olanlar 20’sinde, 1 olanlar 21’inde, 8 olanlar 22’sinde, 6 olanlar 23’ünde, 4 olanlar 24’ünde, 2 olanlar 25’inde ve 0 olanlar 26’sında emekli maaşlarını alabilirler.

Bağkur emeklileri için ise bağkur sicil numarasının son rakamına göre ödeme tarihleri belirlenmektedir. Bağkur sicil numarasının son rakamı 9, 7 ve 5 olanlar her ayın 25’inde, 3 ve/veya 1 olanlar 26’sında, 8, 6 ve/veya 4 olanlar her ayın 27’sinde, 2 ve/veya 0 olanlar ise 28’inde emekli maaşlarını alabilirler.

Emekli maaşı banka ve şube bilgisi belirtilerek başvuru yapılan bankaya gönderilir. Eğer başvuruda banka ve şube bilgisi belirtilmediyse, emekli maaşı Ziraat Bankası’na gönderilir. Daha sonra e-devlet aracılığıyla emekli maaşı istediğiniz bankaya taşıyabilirsiniz.

İlk Emekli Maaşı Ne Zaman Yatar?

İlk emekli maaşı ne kadar yatar sorusuna cevap verirken, aylığın bağlanma tarihine ve miktarına göre değişebileceğini belirtmek gerekir. Örneğin, emekli aylığının bağlandığı tarih ile ilk ödeme tarihi arasındaki süre ve ödenen tutar bu konuda belirleyici faktörlerdir.

Emeklilik maaşlarının ödeme tarihleri ve tutarları da emekli tahsis numarasına ve sicil numarasına göre farklılık göstermektedir. Devlet memurları her ayın başında maaşlarını alırken, SSK emeklileri tahsis numarasının son rakamına göre belirlenen tarihte, Bağkur emeklileri ise sicil numarasının son rakamına göre belirlenen tarihte emekli maaşlarını alabilmektedirler.

SON DAKİKA  Ek 5 ve 2925 Tarım SSK Emeklilik Şartları ve Hesaplama Tablosu

Emekli maaşı nereye yatar sorusunun cevabı ise, emekli dilekçesinde belirtilen banka ve şube bilgisine göre değişebilmektedir. Eğer emekli dilekçesinde banka ve şube bilgisi belirtilmemişse, emekli maaşı Ziraat Bankası’na gönderilir. Ancak, emekli maaşınızı istediğiniz bankaya taşımak isterseniz, e-devlet aracılığı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İlk emekli maaşı ne zaman yatar sorusunun cevabı, emeklilik başvurusu yaptıktan sonra gerekli şartların sağlanması durumunda takip eden ay başından itibaren bağlanır ve genellikle bir sonraki ay alınır şeklindedir. Emekli maaşı tutarı ve ödeme tarihi ise emekli tahsis numarasına ve sicil numarasına göre değişiklik göstermektedir. Emekli maaşı nereye yatar sorusu ise, emekli dilekçesinde belirtilen banka ve şube bilgisine göre değişebilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kapalı